Centrale Markt ook op de zondag open

2 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 December 2021- Marktmeester Aniel Dhanai, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat de Centrale Markt ook op de zondagen voor het publiek geopend zal zijn. Hij zegt dat de aanloop laag is en probeert daarom opties te bieden om de verkoop te bevorderen. Vanaf aanstaande zondag kunnen burgers behalve op de maandag-zaterdag ook naar de Centrale Markt om hun boodschappen te halen.

De marktmeester laat verder optekenen, dat er ook een drive thru markt is geopend en hij merkt dat de aanloop vlot loopt op de zaterdag. Hij is van mening dat het op de zondag ook zal vlotten. Naast de standhouders, zullen ook groot handelaren hun waar aan de man bieden. De groothandelaren verkopen hun producten door de week heel vroeg op de markt.

Volgens de marktmeester, zullen de illegale venters zich ook aangetrokken voelen om mee te doen met de verkoop. Hij hoopt dat de controle goed gehandhaafd wordt. Dhanai, zal ervoor zorgen dat deze venters de markt niet binnenkomen. Het heeft ook een effect op de standhouders, aldus de marktmeester.

Het wordt de eerste keer dat de markt op de zondag open gaat, een zogeheten zondagse markt. De marktmeester hoopt dat dit elke  zondag gecontinueerd mag worden.