DC Brokopondo doet veldbzoeken

15 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- Het ophalen en verwerken van huisvuil is een van de vele problemen waarmee enkele ressorten in Brokopondo mee te kampen hebben. Dit werd duidelijk tijdens een uitgesteld bezoek van DC Ludwig Mendelzoon van Brokopondo aan deze ressorten. Mendelzoon, heeft gisteren een veldbezoek gebracht aan de diverse leefgebieden in zijn ressort.

Volgens Mendelzoon spelen verschillende vraagstukken/problemen die in de ressorten moeten worden aangepakt. Het ophalen en verwerken van de bergen met huisvuil is zo’n uitdaging die moet worden aangepakt.

Verder benadrukt de burgervader het belang om zelf poolshoogte te nemen in de ressorten, zodat hij concreet weet wat reilt en zeilt in zijn gebied. Mendelzoon kwam niet met lege handen naar de ressorten. Zo overhandigde hij een donatie aan de Openbare School Lebidotie.

Volgens Lateefa Jeroe, schoolleider van deze school, is deze donatie van harte welkom en zal zeker zorgen voor verbetering van de leer omstandigheden in het dorp. Een ander probleem dat dringend dient te worden aangepakt is de erbarmelijke status van het schoolgebouw.