De koning van verbinding is niet meer

4 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 04 december 2021- “De koning van verbinding, met als doel om altijd in positiviteit en liefde te eindigen.” Zo omschrijft Roshnie Phoelsingh, haar zakenpartner Roy Ristie die gisteren kort voor middernacht Nederlandse tijd is komen te overlijden. Ristie, de vader van Quintis Ristie, was geen onbekende in de Surinaamse en Nederlandse media. Volgens Phoelsingh sukkelde Roy Ristie al met onderliggende aandoeningen die samen met Covid-19, hem het leven hebben gekost.

Phoelsingh heeft ongeveer 19 jaar samengewerkt met Ristie. Roy Ristie begon zijn actieve carrière als media man in zijn jeugdjaren in Suriname. Ook na zijn vestiging in Nederland heeft hij op verschillende gebieden zijn sporen verdiend. Zo is hij ook medeoprichter van het 30juni/1 juli Comité, dat in 1993 werd opgericht. Volgens Phoelsingh hebben de maatschappelijke activiteiten van Ristie gemaaakt dat hij een belangrijke factor was in Amsterdam. Vooral voor de Surinamers in Nederland. In 2010 besloot Ristie actief in de politiek te stappen en sloot hij zich aan bij de partij D66.

Roy Ristie werd 68 jaar oud.