De regering prefereert een gezondere samenleving

15 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- De regering gaat voor een gezondere samenleving. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. In dat kader werd vandaag het project Safe Exercise Area gelanceerd. Zondag 19 december zal de kick  off plaatsvinden. Het ligt in de bedoeling dat vanaf dat moment iedere zondag een Safe Exercise Area gecreëerd zal worden. Dit project zal landelijk worden uitgevoerd.

Ook de verkeersregels met betrekking tot het organiseren van de Safe Exercise Area zijn aangepast. Volgens Rachel Deekman hoofd inspecteur van politie zal de verkeerssituatie nabij de rotonde van de Drs. Sophie Redmond straat aangepast worden.

Volgens de volksgezondheid minister is dit een aanzet tot preventie van chronische ziektes in Suriname. Er zal vanaf nu op verschillende manieren gewerkt worden aan het bewust maken van de samenleving over een gezonde levensstijl. Ook zal er een aanzet gegeven worden voor het onderzoek over hoe het precies gesteld is in Suriname met verschillende ziektes. In 2013 werd er voor het laatst een onderzoek gedaan over de gezondheid van de Surinaamse samenleving.