Directeur Grassalco: “Invitroplants zal niet afgestoten worden”

21 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 21 december 2021- Invitroplants, dochteronderneming van staatsmijnbouw bedrijf Grassalco zal niet afgestoten worden. Zo ontkracht  Wesley Rozenhout, Directeur Grassalco de geruchten over een eventuele afstoting. Als Invitroplants zal worden afgestoten dan komt het van buiten uit, haalt Rozenhout aan. Volgens hem is Grassalco verplicht door te gaan met Invitroplants vanwege de milieucertificering. Volgens Rozenhout hebben diverse multinationals activiteiten ontplooit in Suriname, maar geen van hun, hebben een dergelijk beleid als Grassalco.

InVitroPlants Grassalco NV is in 2017 begonnen als dochteronderneming van het staatsbedrijf NV Grassalco, waarbij de activa van de in problemen geraakte Phytotech NV, zijn overgenomen. Het bedrijf is in 2016 een strategisch, technologische en commerciële partnerschap aangegaan met het Franse Vitropic. De in Frankrijk gevestigde Vitropic is een wereldberoemd laboratorium en is een dochteronderneming van Cirad, het Franse landbouwonderzoekscentrum voor tropische gewassen. Volgens Rozenhout exporteert Invitroplants nog naar de Europese markt, en er wordt uitgekeken naar andere markten. Vanwege de nijpende financiële situatie bij het moederbedrijf is Invitroplants niet bespaart gebleven. Volgens Rozenhout is het beleid nu ook gericht op de binnenlandse markt.

Het assortiment aan plantjes uit het laboratorium van Invitroplants zijn: Sierplanten voor potplantentelers zoals Aloë vera en Ananas. Ook   voedingsgewassen en planten voor overbegroeiing van verstoorde mijnbouw gebieden worden geproduceerd.