DNA verwerpt aanvaarding Jason Pinas en beveiliging VP

17 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 17 december 2021- DNA-voorzitter, Marinus Bee, heeft vandaag zijn verontschuldigen tegenover Journalist Jason Pinas van De Ware Tijd, de Surinaamse vereniging van journalisten en de totale gemeenschap, aangeboden. Afgelopen dinsdagmiddag rond 14.00u (twee uur ‘s middags) werd Pinas door de beveiliging van de Vicepresident afgetuigd tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden.

Vice-president Ronnie Brunswijk deed in navolging van Bee hetzelfde. Hij bood ook zijn excuses aan en stond stil bij het politioneel onderzoek dat gaande is. Vóór aanvang van de openbare vergadering, hebben journalisten en verslaggevers een stil protest georganiseerd voor het gebouw van de Nationale Assemblee.

De fractieleiders Rabin Parmesar, Ronny Asabina, Gregory Rusland, Obed Kanape en Asis Gajadien zijn ook ingegaan  op deze kwestie. President Chandrikapersad Santokhi bood ook de excuses namens het instituut. Het staatshoofd stond erbij dat de minister van Justitie en Politie de beelden van het voorval vrijgeeft. Tot slot gaf DNA-voorzitter aan dat er alles gedaan zal worden vanuit het instituut om de democratie te bewaken.