DNA voorzitter pleit voor serieuzere aanpak Covid-19

30 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 30 december 2021- Voorzitter Marinus Bee van De Nationale Assemblee, pleit voor een serieuzere aanpak van COVID-19, door de regering. “Lead by example” gaf Bee aan. Volgens hem hebben de meeste ministeries gepland om de jaarwisseling uitbundig te vieren. Bee adviseert om ook die feesten stop te zetten.

Binnen 24 uur is er een drastische stijging te merken in het aantal positieve gevallen in Suriname. Diverse organisatoren van evenementen promoten hun activiteit via sociale media. Buitenlandse muziekformaties zijn reeds in Suriname en hebben diverse optredens achter de rug. Dit heeft als gevolg gehad dat de covid-19-maatregelen niet zijn nageleefd zoals het uitgaans- en samenscholingsverbod.

Eerder werd door het Nationaal coördinatie Team gesteld dat indien er geen handhaving is en de samenleving uitbundig feest, de uitbraak van de vijfde covid-19 golf in maart 2022 verwacht kan worden.  De regering heeft een spoed persconferentie belegd over dit vraagstuk en heeft enkele maatregelen aangepast.