Duorijder na frontale aanrijding overleden

2 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 december 2021- De duorijder Silvia Thomas van wie overige personalia nog ontbreekt, is op woensdag 1 december na een aanrijding aan de Nieuw Zorgweg komen te overlijden. De politie van het bureau Latour kreeg omstreeks 07.57 uur de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een bromfiets, waarbij er sprake was van zware persoonlijke ongelukken. Bij aankomst van de politie werd de duorijder Silvia die geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aangetroffen. Haar vriend die de bromfiets bestuurde lag met zware verwondingen op het wegdek. Per ontboden ambulance is de bromfietsbestuurder afgevoerd naar de Spoed
Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting. Volgens verklaring van de autobestuurder reed hij over de Nieuw Zorgweg. Hij kwam vanuit de richting van de Hiraweg en ging richting de Indira Gandhiweg, terwijl de bromfietsbestuurder in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van pand no.147 kwam de bromfietser plotseling op zijn rijhelft en reed op de personenauto af. De autobestuurder toeterde, maar de bromfietser gaf geen gehoor hieraan, aangezien hij naar achteren keek en druk in gesprek was met Silvia. Om een botsing te voorkomen week de autobestuurder uit naar rechts. De bromfietser keek
vervolgens weer voor zich en kwam weer op zijn rijhelft.

Bij die gelegenheid was het door zijn onoplettendheid te laat, waardoor beide voertuigen frontaal met elkaar in botsing kwamen. De 42-jarige autobestuurder M.T. die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd
en zal hij worden voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. De bromfiets is aanzienlijk beschadigd. Beide voertuigen zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen. Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag genomen.

-KPS-