EBS vraagt regering ruimte om zelf USD op te kopen

14 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 14 december 2021- De NV Energie Bedrijven Suriname vraagt de regering ruimte om zelf USD te kunnen bij de Centrale Bank van Suriname. Volgens Leo Brunswijk, president-commissaris bij N.V EBS moet het bedrijf gas cilinders opkomen via derden door het gebrek aan eigen valuta. Brunswijk geeft aan dat deze handeling ervoor zorgt dat er een financiële druk ontstaat het Energie Bedrijf.

Volgens Leo Brunswijk moeten diverse zaken binnen het bedrijf aangepakt worden. Dit om te raken tot de gezondmaking van het bedrijf. De president-commissaris kan meegaan met de gevoelens die leven in de maatschappij over de prijsaanpassing binnen EBS. Hij legt uit dat de koersontwikkeling in het land het bedrijf flink heeft geraakt.

Leo Brunswijk benadrukt dat de NV Energie Bedrijven Suriname de hulp van de regering hard nodig heeft om de financiële huishouding van het bedrijf op orde te stellen.