Ethel Pengel: toename te merken in aantal HIV geïnfecteerden

2 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 december Ondanks alle voorlichting en bewustwording is er toch een toename in het aantal HIV patienten. Dit merkt voorzitter Ethel Pengel, van stg Double Positive, aan het aantal nieuwe aanmeldingen in het afgelopen jaar. Pengel is en zelfs ook HIV-drager. Het thema dit jaar op Wereld Aids dag is End inequality, end AIDS, oftewel beëindig ongelijkheid, beëindig AIDS. Volgens Pengel komt dit thema anno 2021 goed van pas, omdat er nog heel veel discriminatie is naar HIV-besmette personen toe, en de daarbij behorende ongelijkheid.

Vanwege de covid pandemie worden er weinig tot geen activiteiten uitgevoerd om de bewustwording binnen de samenleving te vergroten. Desondanks heeft jongeren activist, Daveni Adjako, het initiatief genomen om jongeren in het bnnenland bewuster te maken van de gevolgen van onveilig sex. De taboe om gewoon over AIDS te praten moet ook doorbroken worden. Want dat is volgens haar nog een obstakel dat overwonnen moet worden.

Vanuit diverse fora wordt er aandacht gevraagd aan de regering om de bewustwording in de samenleving te vergroten. Dit zou al moeten beginnen in het lager onderwijs, liet Joey Lansdorf weten in het programma Mmanten Taki. Zowel hij als Pengel zijn van mening dat de overheid de toegang tot gratis condooms moet vergroten, zodat eenieder zich kan beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.