Gewelddadige leerkracht op non-actief

20 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 december 2021- Het ministerie van Onderwijs in Suriname heeft zondag een verklaring uitgebracht, naar aanleiding van een voorval waarbij een administratieve kracht van een school, een leerling hardhandig heeft aangepakt. Van dit incident dat plaats vond op een MULO/Voj-school te Flora, werd een filmpje gemaakt door een klasgenote. Het filmpje is daarna viraal gegaan via social media. In het filmpje is te zien dat de leerkracht tegen de leerling zegt dat hij uit de klas moet gaan. De man staat daarna op, loopt naar de leerling en trekt hem hardhandig uit zijn stoel. De leerling komt daarbij te vallen. Toen hij op de grond lag probeerde de man hem weer uit de klas te sleuren. De leerling staat daarna zelf op en wordt uitgescholden door de man, waarna hij uit de klas wordt gezet. Het Surinaamse ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur zegt het gebeuren te betreuren en stelt een diepgaand onderzoek in. Hangende dit onderzoek is de leerkracht op non-actief gesteld en is de leerling in kwestie geschorst.