Ik werk liever als schoonmaker of vuilnisman op Schiphol dan als ambtenaar in Suriname

21 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 21 december 2021- INGEZONDEN- Stomverbaasd las ik een ingezonden stuk op GFC Nieuws waarin een heer of vrouw het nodig vond om mensen die het leven in Suriname niet meer prettig vinden zwaar te ontmoedigen om te gaan wonen in Nederland.

Ik heb als ambtenaar heel veel moeite met zijn of haar zienswijze. Niemand kan mij overtuigen dat het leven in Nederland, desnoods als schoonmaker niet beter is dan het armoedig bestaan dat wij hier hebben.

Veel familieleden van mij zijn vertrokken naar Nederland en hebben daar ook niet de beste baantjes. Maar ze hebben allemaal wel een eigen huis kunnen kopen en gaan elk jaar op vakantie naar het buitenland met hun heel gezin. Ze kunnen zich dus wel veel meer permitteren dan wij hier.

Welke ambtenaar in Suriname kan tegenwoordig nog elk jaar met het vliegtuig op vakantie gaan naar het buitenland? Niet eens alleen en nog minder met het gezin. Kan iemand mij dan iets uitleggen? Wij als eenvoudige ambtenaren zijn een week nadat er salaris voor ons is gestort helemaal blut omdat het geld gewoonweg veel te weinig is.

Wat ik in Suriname per maand aan salaris ontvang, verdient een vuilnisman, schoonmaker of taxichauffeur in Nederland in twee tot drie dragen. Je komt in Suriname geen bal vooruit en moet bedelen om hoger ingeschaald te worden. En hoeveel krijg je dan extra als dat gebeurd? Het is binnen no time weer op.

Ik ben bereid om liever als schoonmaker of vuilnisman op Schiphol te werken dan wat ik nu doe. Geef mij, maar Nederland waar er nog veel kansen zijn voor eenieder die beter wilt verdienen. Nog erbij in euro’s. Ik zal wel gek zijn om de kans niet te grijpen als ik die krijg.

Blijven hier in Suriname voor de “slavernij SRD’s” zou een slechte keus van mij zijn. Als ik de kans krijg ga ik voorgoed weg naar Nederland.

Anches T.