IMF-deal goedgekeurd

23 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 23 december 2021- De deal met het IMF is gisteren goedgekeurd. Dit heeft minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, international Business en Internationale Samenwerking bevestigd tegenover de STVS nieuwsdienst. President Chandrikapersad Santokhi heeft op verschillende momenten aangegeven dat het IMF inkomt met een bedrag van 690 miljoen USD. Hiervan zal er een eerste tranche worden overgemaakt van ruim 50 miljoen USD.

De onderhandelingen hebben ruim een jaar geduurd. De schuldpositie van Suriname was een heikel punt binnen de onderhandelingen. President Santokhi gaf op 10 december jongstleden aan dat de twee landen, te weten China en India, de grootste schuldeisers, hun goedkeuring al hadden toegezegd. In een persconferentie werd verdere informatie verstrekt over het IMF besluit.