Investeringen P&O Maritime Logistics binnen enkele maanden

7 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 07 december 2021- De toekomstige investeringen van P&O Maritime Logistics zullen een wezenlijke bijdrage leveren aan het vergroten van de inkomsten van de staat en derhalve de ontwikkeling van Suriname. Dit kwam naar voren tijdens een gesprek tussen President Chandrikapersad Santokhi en de Chief Executive Officer (CEO) van P&O Maritime Logistics, Martin Helweg. Het staatshoofd heeft tijdens het werkbezoek van de regerings delegatie aan de Dubai Expo 2020 diverse gesprekken gevoerd, waaronder het onderhoud met de P&O CEO.

P&O Maritime Logistics is een wereldwijde organisatie, met meer dan 400 schepen en vestigingen in zes continenten. Logistics is een van de sleutelfactoren om succes in de offshore te garanderen. Een goede aanpak van de offshore kan ervoor zorgen dat de inkomsten hieruit duidelijk terug te zien zijn bij de bevolking. P&O-topman Martin Helweg heeft tijdens het onderhoud met de president benadrukt welke rol de multinational kan vervullen in met name de aanstaande ontwikkelingen in de oliesector en de samenwerking met lokale bedrijven.

Het bedrijf (P&O Logistics) is een dochteronderneming van Dubai Ports World (DP World). De Multinational (DP World) treft voorbereidingen voor olie- en gas industrie. Een daarvan is de ontwikkeling van een offshore support base in Suriname. DP World is daarbij reeds in een joint venture met HJ De Vries Project Development NV en FIRM Engineering voor de bouw van een faciliteit aan de oostelijke zijde van de Suriname rivier, dicht bij de Atlantische Oceaan. De initiële ingebruikname van de ‘offshore support base’ staat geprogrammeerd voor eind 2022.