Kabinet neemt beslissing over voetbalwedstrijden.

18 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 18 December 2021- Demissionair premier Mark Rutte heeft op zaterdagavond een aangescherpte, ‘hardere’ lockdown aangekondigd, maar heeft dat gevolgen voor de wedstrijden van Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisieclubs? Het antwoord is ‘nee’.

De wedstrijden in de Eredivisie en KKD vallen namelijk niet onder het nieuwe pakket aan coronamaatregelen van het demissionaire kabinet. Op de website van de overheid is onder meer te lezen: “Er geldt een evenementenverbod. Uitvaarten met maximaal 100 gasten, weekmarkten en professionele sportwedstrijden zonder publiek, zijn uitgezonderd. Kerstmarkten zijn niet toegestaan.”

Al sinds half november is er geen publiek aanwezig in de Nederlandse stadions en die maatregel blijft als vanzelfsprekend van kracht. De diverse duels gaan echter ‘gewoon’ door.

Dit weekend vindt de een-na-laatste Eredivisie-speelronde van 2021 plaats. Vanaf aankomende dinsdag is er dan nog een midweekse speelronde. De Keuken Kampioen Divisieclubs hebben na maandag 20 december al winterstop.

Toen het kabinet de deuren van de Nederlandse voetbalstadions dichtgooide, reageerde de KNVB als door een adder gebeten: “Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede; men weet in Den Haag niet meer wat te doen…”

BRON : SOCCERNEWS.NL