Kabinet VP betreurt incident met journalist

15 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- Humphrey Dundas, woordvoerder van het kabinet van de Vicepresident, betreurt de aanvaring tussen de beveiliging van de VP en Verslaggever Jason Pinas van DWT. Dundas geeft aan dat de beveiliging naar eigen inzichten heeft gehandeld.

“ Ik heb geen reden om provocerend te zijn tegen Vicepresident Ronnie Brunswijk. Ik weiger ook te geloven dat de VP een persoonlijke vete met mij heeft”. Zo reageert Jason Pinas. Volgens de journalist was hij bij de Nationale Assemblee om verslag te doen van een groep protesterenden tegenover DNA- LID Edward Belfort. Op gegeven moment zag hij de VP naar zijn auto toe lopen waarbij een groep uit de menigte naar hem toe liep.

Pinas vertelde dat hij door de aanpak pijn heeft in zijn hoofd en de rest van zijn ledematen. Hij heeft in bijzijn van Adjunct-hoofdredacteur Terrence Oosterwolde aangifte gedaan bij het politiebureau te Keizerstraat. In De Nationale Assemblee heeft Rabin Parmessar van de NDP en Ronnie Asabina van de BEP het voorval naar voren gebracht. Vicepresident Ronnie Brunswijk reageerde als volgt hierop.