KMO Fonds versterkt met SRD 50 miljoen

14 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 14 december 2021- Het Klein -en Middelgrote Ondernemingen Fonds is versterkt met 50 miljoen SRD door de regering Santokhi- Brunswijk. Volgens Saskia Walden, minister van Economische Zaken, heeft de regering deze stap genomen om de doelgroep beter te ondersteunen. Verder legt de bewindsvrouw uit dat de Inter- American Development bank (IDB) ook financieringsmogelijkheden zal bieden aan Surinaamse ondernemers.

Bij het aantreden van de regering is al 25 miljoen SRD  in het KMO-Fonds. Het fonds biedt leningen aan startende en middelgrote ondernemers. Volgens Walden zal de KMO-unit de nodige hulp bieden aan de ondernemers om in aanmerking te komen voor een lening. Zij legt verder uit dat de unit ook mogelijkheden biedt om ondernemers te ondersteunen bij het opstellen van een bedrijfsplan. Volgens de bewindsman is de unit druk in de weer om de nodige informatie te verschaffen aan de doelgroep om zo in aanmerking te kunnen komen voor een lening.