KSV ondervoorzitter Eugenie Esajas pleit voor instelling schadefonds

18 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 18 december 2021- Er moet een schadefonds worden ingesteld om verkeersslachtoffers tegemoet te komen. Dit zegt ondervoorzitter, Eugenie Esajas, van het Korps Verkeersvrijwilligers Suriname als gevolg van het groot verkeersongeluk op de Wijdenboschbrug. Dit fonds moet beheerd worden door een Verkeersveiligheidsinstituut.

De opgelopen schade van verkeersongelukken is veelal beperkt verhaalbaar, en moet niet alleen materieel, maar ook immaterieel worden bejegend en afgehandeld. Volgens Christian Burleson, Inspecteur van Politie, worden de bestaande regels onvoldoende gehandhaafd, naast het gegeven dat er ook uitbreiding van de verkeersregels nodig is.

De Verkeerspolitie is belast met welke asdruk houttrucks op de wegen en bruggen kan worden gereden en wanneer. Ook het noodzakelijke wegmeubilair en de controle met weegbruggen en de handhaving moet door de politie geschieden. Maar deze schiet tekort aan mensen en middelen.

Het KorpsVerkeersvrijwilligers Suriname, geeft aan dat de verkeersveiligheid in ons land, een integrale aanpak behoeft van burgers, de overheid en niet-gouvernementele organisaties