Levensmiddelen zullen in 2022 duurder worden

30 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 30 december 2021- Levensmiddelen zullen in 2022 duurder worden. Ondanks de positieve economische vooruitzichten, is de realiteit anders. Volgens Arun Hindori, woordvoerder van het Platform van Levensmiddelen Importeurs in Suriname, hangt deze ontwikkeling af van verschillende factoren die invloed hebben op de prijzen. Ondanks de lichte daling van de wisselkoers moeten importeurs hun US dollars volgens de koers van 21 en hoger opkopen. Voor een buitenlandse transactie heeft een importeur minimaal 50 tot 100 duizend US dollar nodig. Deze bedragen worden niet tegen een lage koers verkocht.

Ook de tarieven van nutsvoorzieningen spelen een rol bij de verhoging van de prijzen in de winkels. Naast deze binnenlandse factoren zijn er ook enkele internationale oorzaken die de prijzen  van levensmiddelen beïnvloeden. Aan de hand van deze feiten, geeft Hindori aan dat de prijzen op de schappen niet zullen dalen.

Hoewel er grote uitdagingen zijn, verzekert Hindori dat er geen schaarste aan levensmiddelen zal ontstaan.