Minister Amoksi heeft geen waardeoordeel over hardhandige aanpak journalist Pinas

16 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 16 december 2021-Ā ā€œIk heb geen waardeoordeel hieroverā€. Dit zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie over de hardhandige aanpak van journalist Jason Pinas door lijfwachten van vicepresident Ronnie Brunswijk. Na het voorval heeft Pinas aangifte gedaan bij de politie en een visum gekregen voor medische behandeling bij de Spoed Eisende Hulp. Het is nu wachten op wat het onderzoek zal uitwijzen, geeft de Juspol bewindsman aan.

Zowel minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking als minister Krishna Mathoera van Defensie, keuren het gebeurde af. Beide ministers geven aan een goede band te hebben met de media. Immers, het zijn journalisten die de correcte informatie vanuit de overheid doorspelen naar de samenleving.

ABOP-topper Leo Brunswijk gafĀ  in het ochtendprogramma Mmanten Taki van woensdag 15 december aan, dat de partij niet staat achter de aanpak. Het is volgens hem nodig dat partijen bijeenkomen om de zaak grondig te bespreken.