Minister Jubithana: “de focus moet niet alleen liggen op olie en gas”

23 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 23 december 2021- De regering Santokhi-Brunswijk moet zich niet alleen focussen op olie en gas. Dat vindt minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Volgens de bewindsman heeft Suriname meerdere mogelijkheden om de verdere ontwikkeling van het land ter hand te nemen. Eén daarvan is de export van rondhout als halffabricaat of eindproduct. Volgens de TCT-minister, die onlangs een rondleiding heeft gehad op de Haven van Antwerpen, kan de Jules Sedney Haven van Paramaribo, een grotere bijdrage leveren aan de nationale ontwikkeling.

Uitbreiding van de diensten op de Haven, zal ook bijdragen aan de voornemens van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). Minister Dinotha Vorswijk zei onlangs in De Nationale Assemblee dat het ministerie bezig is met de voorbereidingen om houtverwerking te motiveren, en het exporteren van rondhout juist te demotiveren. Directeur Andreas Talea van N.V Havenbeheer zegt dat het inderdaad tijd is om de Jules Sedney Haven naar een ander niveau te tillen. De overeenkomst die op 16 september 2021 is getekend met de Haven van Antwerpen, biedt ruimte voor betere ontwikkelingen.