Minister Levens: “Vernieuwingen onderwijsproces niet door een ieder begrepen”

11 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 11 december 2021- De vernieuwingen in het onderwijs worden niet door eenieder goed begrepen. Dit zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tijdens een  gehouden persconferentie. Zij verwees naar het oud systeem. Volgens de bewindsvrouw voldoet dit systeem niet meer aan het huidig tijdperk.

Om dit mogelijk te maken is het systeem aangepast en worden leerkrachten getraind om met de talenten van de leerlingen te werken. De klassen zijn hiervoor speciaal kleiner gemaakt, legt de minister uit. Hoewel het systeem nieuw lijkt voor velen, zijn er al scholen die op dit systeem zijn afgestemd en succesverhalen kennen. Eén daarvan is OS 2 Meerzorg. Er zijn hier al jaren geen zittenblijvers geregistreerd, legt schoolleider Marion Marte uit. Er zijn in het verleden trainingen verzorgd over onder andere gedifferentieerd onderwijs en die leerstof wordt sindsdien toegepast in het onderwijs proces, legt de schoolleider uit.

Intussen wordt het derde kwartaal van het vorig schooljaar afgerond. Dit moest worden ingelopen, doordat kinderen het afgelopen schooljaar niet optimaal naar school konden vanwege de covid pandemie.  Eind 2022 heeft het ministerie een duidelijk beeld inzake de afloop van het eerste schooljaar in de vernieuwingsfase.