MinOWC stuurt meubilair op voor scholen Amatopo en Coeroeni

24 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 24 december 2021- Het meubilair voor de twee scholen die gebouwd worden te Amatopo en Coeroeni in het district Sipaliwini is al opgestuurd. De tafels en stoelen zijn op dinsdag 21 december 2021 overgevlogen naar het gebied, zegt de onderdirecteur Technische Diensten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), mw. Dorothy Hoever.

Het meubilair is met het toestel dat de leerkrachten van Kwamalasamutu moest ophalen meegestuurd. De kosten voor het verzenden van het meubilair worden betaald door de Stichting Groene Groei Suriname, terwijl het departement het bedrag voor het ophalen van de leerkrachten voor zijn rekening neemt. Deze stichting zorgt samen met het MinOWC en de lokale bewoners voor de bouw van de scholen.

Volgens mw. Hoever is er meubilair gestuurd voor de leerjaren een tot en met acht. Voor leerjaar acht zijn er extra stoelen en tafels meegestuurd, omdat in de middaguren ook de volwassenen naar school zullen gaan. Het meubilair is in het magazijn opgeslagen.

Momenteel zijn de lokale bewoners bezig met het verzamelen van materiaal voor de bouw van de scholen. De tekening voor het schoolgebouw is gemaakt door de technische dienst van het departement, zegt mw. Hoever. Het streven is om de scholen in het eerste kwartaal van 2022 te openen. De verwachting is dat het gebouw te Amatopo eerder zal worden opgeleverd.

Minister Marie Levens heeft tijdens de persconferentie van het MinOWC, op vrijdag 10 december 2021, aangegeven, dat er in tripartiet verband scholen worden gebouwd in Coeroeni en Amatopo. In deze dorpen zijn de kinderen nooit naar school geweest. Verder gaf de minister aan dat ook onderwijs verzorgen in deze dorpen een uitdaging wordt, omdat er kinderen zijn van zes of vijftien jaar die voor het eerst naar school gaan.

-Min. OW&C-