Minstens 273 inwoners Drenthe en Friesland kregen foute uitslag coronatest

20 December 2021

Comments: 0

Maandag 20 december 2021- Minstens 273 inwoners van Drenthe en Friesland hebben een foutieve uitslag van hun coronatest gekregen, zo meldt de GGD Drenthe maandag. Zo’n 140 mensen die negatief waren getest, bleken het virus toch onder de leden te hebben. 133 mensen die te horen hadden gekregen dat ze besmet waren geraakt, waren dat juist niet.

Bij een laboratorium dat coronatesten analyseert, is een fout gemaakt. “Wij vinden het heel erg dat dit heeft kunnen gebeuren”, schrijft de GGD Drenthe op zijn website. De GGD informeert alle betrokkenen maandag persoonlijk over de fout.

De fout werd ontdekt bij een steekproef. Testmonsters met een positieve uitslag worden bij deze controle nogmaals onderzocht, bijvoorbeeld om te achterhalen hoe vaak de omikronvariant momenteel voorkomt.

“Bij het tweede onderzoek kwam naar voren dat enkele monsters helemaal niet positief waren. Naar aanleiding daarvan zijn alle monsters van de afgelopen weken opnieuw onderzocht.”

Op dit moment worden de laatste tests nog opnieuw onderzocht. Later op de dag wordt bekend om hoeveel personen het precies gaat.

-Nu.nl-