NCT overweegt booster-shots voor 18-plussers

12 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 12 december 2021- Er wordt overwogen om de COVID-19 booster-shots toe te dienen aan personen vanaf 18 jaar. Dit laat Javier Asin, voorzitter van het Nationaal Coördinatie Team, weten. Het besluit is genomen aan de hand van het aantal besmette personen onder de 40 jaar, dat op de ICU beland. De minimale leeftijd voor een boosterprik is vooralsnog 40 jaar.

Intussen zijn er al ruim 259.610 personen gevaccineerd met minimaal 1 prik. Dit is 53,90% van de doelgroep populatie. Personen met onderliggende aandoeningen en 40-plussers komen nu in aanmerking voor een boosterprik, 5 maanden na de tweede prik.  Tot nu toe hebben 13.835 personen de boosterprik genomen. Dat is 2,3% van de doelgroep populatie, legt Asin verder uit.

Ondertussen is de vaccinatiegraad aan het afnemen. Volgens Asin is er een verband tussen de vaccinatiegraad en de COVID-19 golven. Uit de grafieken van eerdere golven, toen er al gevaccineerd kon worden, is af te lezen dat men zich voornamelijk laat inenten aan het begin van een golf. Naarmate het gevaar afneemt, wordt de drang om te vaccineren ook minder. Met het oog op de opkomende varianten is dit een zorgelijke situatie, merkt Asin op.