Nederland opnieuw in lockdown

20 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 december 2021- Onder dreiging van de omikronvariant gooit de regering van Mark Rutte Nederland weer op slot. Vrijwel alles moet dicht tot 14 januari, blijf thuis is opnieuw de dringende oproep. Mensen mogen nog slechts twee gasten ontvangen. Voor kerstavond, eerste en tweede kerstdag en oudejaarsavond geldt een maximum van vier. De lockdown is gisteren ingegaan.

De nieuwe versie van het coronavirus grijpt razendsnel om zich heen, onduidelijk is hoeveel zieker mensen worden dan bij de deltavariant. Er zijn lichtpuntjes op dat vlak, maar het ontbreekt nog aan degelijke analyses. Maar de regering-Rutte wil niet wachten tot de zorg opnieuw overloopt en trapt nu al op de rem. Eerder ingrijpen is een van de belangrijke lessen van dit najaar, erkent het de expertenraad OMT.