Nog geen bewijs voor menstruatie-stroornissen door COVID-19 vaccin

10 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 10 december 2021- Het is nog steeds niet duidelijk of het COVID-19 vaccin zorgt voor menstruatiestoornissen. Dit zegt Lachmi Kodan, het hoofd van de afdeling Verloskunde van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Niet alleen in Suriname, maar ook in Nederland en de rest van de wereld zijn er menstruatieproblemen gemeld. Er wordt nog onderzocht wat de reden is dat er menstruatiestoornissen optreden na het vaccineren.

Volgens Kodan moeten personen nagaan wat zwaarder weegt als het gaat om het vaccineren; voordelen afwegen tegen de nadelen. Zonder een vaccinactie, kan een besmetting met het  coronavirus veel ernstiger zijn.

Belangrijk is dat de vaccinatie niet leidt tot onvruchtbaarheid. Vandaar dat dokter Kodan benadrukt dat vaccineren beter is dan niet vaccineren. Zo kunnen er veel meer levens gered worden. Als er 2 maanden een menstruatiestoornis optreedt en deze daarna verdwijnt, weegt dat niet zo zwaar tegen de gevolgen van een COVID-19 besmetting als de persoon niet is ingeënt, aldus dokter Kodan.