Officiële verkoop –en afschietperiode van vuurwerk gaat vandaag in

27 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 27 december 2021- De officiële verkoop –en afschietperiode van vuurwerk gaat vandaag in, dit zegt brandweervoorlichter Olton Pinas. Afgelopen zondagmiddag, heeft de brandweer voorlichting gegeven hoe om te gaan met vuurwerk in de omgeving van het Onafhankelijkheidsplein. Het gaat bij deze om de afdeling Voorlichting en Bikers van de brandweer.

Tijdens de voorlichting, hebben enkele burgers aangegeven zich te zullen houden aan de instructies van de brandweer. Pinas gaf verder aan, dat de mensen zeer positief hebben gereageerd.

Vergeleken met de voorgaande jaren, is de import van vuurwerk drastisch afgenomen. Tot op dit moment zijn er 17 containers met vuurwerk ingeklaard. Tegen nieuwssite Waterkant, laten importeurs weten dat zij dit jaar weinig vuurwerk hebben gehaald, vanwege de forse vrachtkosten per container.

De brandweer zal de komende dagen verschillende activiteiten ontplooien om de Surinaamse samenleving bewust te maken over de veiligheid bij het afschieten van het vuurwerk.