OLIELEVERANCIERS HOUDT ULTIMATUM AAN

4 December 2021

Comments: 0

Zaterdag 4 december 2021– Het ultimatum door de olieleveranciers om de huidige pompprijzen uiterlijk zondag 5 december aan te passen is aangehouden. Dit naar aanleiding van gesprekken die minister Saksia Walden van Economische Zaken samen met ad interim van Financiën en Planning, Riad Nurmohamed heeft gevoerd met de doelgroep. Walden geeft aan dat de eist van de olieleveranciers aanstaande woensdag in de regeringsraad besproken zal worden.

De bewindsvrouw van EZ erkent dat de regering een torenhoge schuld heeft bij de olieleveranciers. Deze schuld is vanaf de periode van de vorige regering gemaakt. Walden is de olieleveranciers erkentelijk dat ze de regering meer ruimte geven om zaken op orde te stellen. Ook verzekerd de minister de samenleving dat de olievoorziening gegarandeerd blijft. Echter doet de minister een beroep op de pomphouders om niet te gaan hamsteren zodat er een kunstmatige schaarste ontstaat.

Het wachten is op de komst van de president en de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, om deze kwestie duurzaam op te lossen.