Omicron variant is dominantste variant is VS

22 December 2021

Comments: 0

Woensdag 22 december 2021-Ā De omikronvariant van het coronavirus is nu de dominanteĀ variant in de Verenigde Staten.Ā Dat heeft de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC maandagĀ lokale tijd gemeld op basis van de gegevens van deĀ afgelopen week.Ā Op dit moment gaat het in bijna drie kwart (73 procent) van de besmettingen in het land om de omikronvariant.

In de noordwestelijke staten Oregon, Washington en Idaho gaat het zelfs in zowat 96 procent van de nieuwe gevallen om omikron.Ā De bekende Amerikaanse viroloog Anthony Fauci waarschuwde zondagavond in een tv-interview al voor een harde winter in de VS door de nieuwe variant.Ā “Als alles zo voortgaat als we nu denken, zullen onze ziekenhuizen over twee weken onder zeer hoge druk staan,” zei Fauci tegen NBC News.Ā De Amerikaanse president Joe Biden geeft vandaag Ā lokale tijd een toespraak.

Naar verwachting zal hij de Amerikaanse bevolking oproepen zich te laten vaccineren en te testen.Ā Volgens een woordvoerder is Biden niet van plan het land op slot te gooien.Ā Wel zal de president met andere maatregelen komen.Ā Zo moeten zelftesten toegankelijker worden.Ā De omikonvariant werd begin deze maand voor het eerst ontdekt in de staat CaliforniĆ«, bij een reiziger die op 22 november was teruggekeerd uit Zuid-Afrika.Ā Op 5 december was de variant al in een derde van de Amerikaanse staten vastgesteld.