Ontevreden bewoners Boven-Saramacca barricaderen weg

28 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

voorbeeldfoto

Dinsdag 28 december 2021- Na interventie van de Vicepresident Ronnie Brunswijk hebben de bewoners van Boven- Saramacca de weg barricade opgeheven. De barricade was sinds afgelopen zondag geplaatst. De aanleiding hiertoe is de slechte conditie van de weg. Volgens Benny Levant, ressort coördinator van het Commissariaat Boven-Saramacca zijn de bewoners ontevredenheid over de staat van de weg die moet leiden naar omringende dorpen.

De bewoners zijn de situatie beu en vragen aandacht voor dit probleem die zich al jaren afspeelt. Beloftes zijn gedaan door het bedrijf Rosebel Goldmines, die ook in het gebied werkzaamheden ontplooid. Volgens de bewoners zijn ze aan hun lot overgelaten. De districtcommissaris van Boven-Saramacca heeft het probleem    van ontevreden bewoners aangehoord, maar de verwachte medewerking van Rosebel Goldmines is zoe, geeft Levant aan.

STVS-nieuwsdienst heeft contact gemaakt met Rosebel Goldmines.  Het goudbedrijf geeft aan, op de hoogte te zijn van de situatie en zal haar uiterste best doen een passende oplossing te vinden om het probleem op te lossen.