Open marktbeleid houdt rentetarieven banken gematigd

8 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 08 december 2021- Het open marktbeleid geeft ruimte aan commerciële banken om de rente tarieven gematigd te houden. Dit zegt directeur Rafiek Sheorajpanday van de Hakrinbank. De Surinaamse Dollar is de afgelopen jaren in waarde gedaald. De Centrale Bank van Suriname is genoodzaakt om instrumenten in te zetten, die de inflatie moeten tegengaan. Vooral een open marktbeleid biedt veel meer voordelen aan de banken, legt Sheorajpanday uit.

Op regelmatige basis houdt de CBvS veilingen op termijndeposito’s. Sheorajpanday legt uit dat in een open marktbeleid de markt in staat moet worden gesteld om te werken. Door de veilingen wordt de open markt verder ontwikkeld, geeft de Hakrinbank directeur aan.