Oplevering elektrificatie project Akoloi kondre

14 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 14 december 2021- “Dat de regering Santokhi-Brunswijk ondanks de beperkte financiële middelen project oplevert, is een goede zaak.” Dit zei DNA lid Genevieve Jordan gisteren tijdens haar spreekbeurt bij de oplevering van het elektrificatieproject te Akoloi kondre in het district Marowoijne. De ABOP parlementariër had daarbij ook een belangrijke boodschap voor de jongeren van Papatam en omgeving.

De technisch directeur bij EBS. Marcel Eyndhoven is ervan overtuigd dat het staatsbedrijf het goede werk zal voortzetten. De beperkte financiële middelen mogen daarbij geen sta-in-de-weg zijn om de gestelde doelen te realiseren. Eyndhoven riep de lokale gemeenschap op om hun papierwerk  aangaande de realisatie van de huisaansluitingen in orde te maken.

President – Commissaris Leo Brunswijk gaat een stap verder. Het opleveren van elektrificatie projecten te Perica, Van petten polder en andere gebieden geven volgens Brunswijk de daadkracht van de regering aan om de noden van de gemeenschap te ledigen.

President Chandrikapersad Santokhi werd tijdens deze gelegenheid vertegenwoordigd door minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij. De LVV bewindsman heeft daarbij de nadruk gelegd op een van zijn werkgebieden. Optimale elektriciteitsvoorziening is van eminent belang voor de landbouwers van Marowijne en omgeving. Het exporteren van eindproducten naar Frans-Guyana wordt als gevolg hiervan ook mogelijk gemaakt.

Vice President Ronnie Brunswijk sprak zijn dankbaarheid uit voor de EBS-directeur en de overige werknemers. De huidige regering heeft volgens de VP geen andere keus dan in rap tempo de  ontwikkeling op gang te brengen in de achtergestelde gebieden.