President Santokhi:”  Ik heb alle Surinamers nodig voor de ontwikkeling”

26 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 26 december 2021- President Chandrikapersad Santokhi sluit niemand uit om een bijdrage te leveren in de ontwikkelingsrichting van Suriname. Onlangs riep het staatshoofd eenieder om mee te helpen aan die ontwikkeling. Santokhi gaf aan dat het de regering aardig is gelukt om de schuldpositie van meer dan USD 4 miljard te herschikken.  Volgens de president hebben diverse internationale monetaire organisaties hun waardering uitgesproken over de wijze hoe de regering de economie op peil probeert te brengen.

De president benadrukt dat de internationale gemeenschap weer vertrouwen heeft in Suriname. Dit brengt met zich mee dat herleid zich in de committering van de IDB die Suriname zal ondersteunen met USD 500 miljoen. Verder legt het staatshoofd uit dat er gesprekken zijn gevoerd met de Wereldbank. De technische teams van Suriname als de wereldbank komen binnenkort bij elkaar om verdere afspraken te over het volume en wijze hoe bijstand verleend zal worden aan Suriname.