President Santokhi reikt ruim 300 grondpapieren uit in Nickerie

22 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 22 december 2021-Een deel van de presidentiële delegatie waaronder President Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en Parlementsvoorzitter Marinus Bee  was gister in het rijstdistrict Nickerie. De delegatie was in de hoedanigheid in Nickerie, waarbij ruim 300 Nickerianen hun bereidverklaringen of toewijzingsbeschikkingen in ontvangst hebben genomen.

Ook de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) Dinotha Vorswijk, is met de delegatie afgereisd.

Van de groep personen die dinsdag hun stukken in ontvangst mochten nemen, hebben enkelen 20, 30, 40 en zelfs 50 jaren gewacht. Zij waren zeer verheugd met het moment. Ricardo Rijhiner heeft bijkans 20 jaar gewacht op zijn beschikking en kon ‘s nachts niet goed slapen. “Vanavond zal ik voor het eerst na jaren weer goed slapen”, gaf hij emotioneel aan. Mevrouw Hansradjie Tahadil, wier man inmiddels is overleden, kon haar geluk niet op. Haar kinderen en kleinkinderen zullen haar bijstaan om de stukken binnen de gestelde 6 maanden in orde te krijgen. Meneer Natha Khemradj verbouwt al jaren rijst op het stukje grond waarvoor hij nu de bescheiden heeft ontvangen. Hij is niet bang meer dat de grond van hem wordt afgepakt. Hij is heel erg blij en is de regering, met name het ministerie van GBB, zeer dankbaar.