PRO eist onmiddelijk aftreden van vicepresident Ronnie Brunswijk

15 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- De politieke Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) heeft gegriefd gereageerd op het incident, waarbij journalist Jason Pinas door de beveiliging van vice president Ronnie Brunswijk is behandeld. Het is het zoveelste incident van intimidatie, dreigement en geweld waarbij Ronnie Brunswijk rechtstreeks betrokken is.

De partij meldt in een  persbericht het volgende:

Een journalist, heeft een publieke functionaris, nabij een overheidsgebouw en een overheidsvoertuig gefotografeerd. De publieke functionaris heeft inmiddels gesteld voor de zoveelste keer contanten aan het uitbetalen te zijn, na voor deze exacte gedraging ons land internationaal in de sport wereld te schande te hebben gezet. Een uiterst relevant nieuwsfeit, waarvan de vastlegging op beeld, nieuwswaarde en onderzoeksbetekenis heeft.

De journalist in kwestie, is door de eerste vervanger van het Staatshoofd, in functie, bedreigd en een instructie gegeven, waartoe de functionaris de bevoegdheid mist.

Vervolgens heeft de Vice President zich in vereniging schuldig gemaakt aan openbare geweldpleging en het wederrechtelijk ontnemen van bezit van het werktuig en eigendom van de journalist. De gedraging zijdens de President, heeft rechtstreeks tot het vertoond geweld geleid en deze heeft zich niet aan de situatie onttrokken, maar deze veroorzaakt, toegelaten, aangespoord en volgehouden. De gedragingen kwalificeren als zware misdrijven en de functionaris geniet geen immuniteit.

De grondrechten en verdragsrechtelijk vastgelegde rechten van meningsuiting en een vrije pers, zijn vertrapt. De Partij voor Recht en Ontwikkeling stelt, dat de functionaris in kwestie, die van meet af aan niet voldaan heeft aan de Grondwettelijke vereisten, sedertdien grovelijk nepotisme een basis voor het regeerbeleid gemaakt heeft en meermaals intimidatie van de pers, zulks zonder correctie en zelfs met bijval van de President heeft vertoond, hangende het strafrechtelijk onderzoek, niet in de functie gehandhaafd kan worden.

De Partij voor Recht en Ontwikkeling roept op tot het onmiddellijk aftreden en het doen aftreden van Ronnie Brunswijk als vicepresident en tot het respecteren en garanderen van de vrije pers.