Roy Baidjnath Panday: “regering treft voorbereidingen voor FATF”

29 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 29 december 2021- Er zijn belangrijke voorzieningen getroffen inzake het National Risk Assessment Rapport (NRA). Dit is nodig voor het krijgen van een positieve beoordeling volgend jaar in maart, geeft Roy Baidjnath Panday aan. Hij is de coördinator van de Project Implementation Unit (PIU). De Nationale Anti-money Laundering Commissie (NAMLAC) is naast de PIU, goed voorbereid op een evaluatie van Suriname. De Financial Action Task Force (FATF) die ons land zal beoordelen, heeft 40 aanbevelingen gedaan.

Het ontwikkelen en uitvoeren van een strategisch plan voor het bestrijden van witwas-praktijken & terrorisme financiering, kan volgens Baidjnath Panday ook bijdragen aan een positieve beoordeling door de Financial Action Task Force. De regering kan bij het implementeren van een dergelijk plan gebruik maken van de bevindingen zoals verwoord in het National Risk Assessment Rapport.