Safe Exercise Area van start gegaan

20 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 20 december 2021- “Stop met overwegen, kom bewegen”. Dat is de slogan van het project Safe Exercise Area. Vanmorgen heeft de launch van dit project plaatsgevonden aan de Dr. Sophie Redmonstraat.  Het ligt in de bedoeling dat iedere zondag tussen 8.00u en 10.00u ‘s morgens personen de gelegenheid hebben om te bewegen in een veilige zone.

De regering gaat volgens volksgezondheidsminister Amar Ramadhin voor een gezondere samenleving. Het roer moet omgegooid worden zegt de bewindsman. De focus zal in het nieuwe jaar meer gelegd worden op het preventiebeleid. Vooral in een tijd van Covid-19. Een gezondere levensstijl is een daarvan. Verder moet dit project uitgebreid worden naar alle districten.

De verkeerssituatie nabij de rotonde van de Drs. Sophie Redmond straat zal iedere zondag aangepast worden. Volgens minister Kenneth Amoksie van Justitie en Politie bewegen Surinamers niet veel. Ook bij de wetshandhavers moet er een ommekeer komen.

Alle districten of ressorten moeten beschikken over een gezonde levensstijl unit met gezinsbegeleiding qua voeding. Heel chronische ziektes kunnen volgens president Chan Santokhi voorkomen worden, als wij op onze voeding letten en bewegen. Volgens het staatshoofd kunnen wij niet werken aan de wederopbouw van onze natie als wij geen gezonde samenleving hebben.