SAMPI KIJKT UIT NAAR PROJECTEN IN MOP VOOR HET BINNENLAND

16 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 16 december 2021- Het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2022-2026 ontbreekt specifieke projecten voor het binnenland. Dit bracht parlementariër Edgar Sampi dinsdag naar voren tijdens de behandeling van de ontwerpwet. Het binnenland is volgens het DNA-lid een sterk mechanisme voor de ontwikkeling van Suriname. Hierbij moet er ook rekening gehouden worden met de leefgewoonten en de cultuur van de tribale volken.

Volgens Sampi kan de concentratie voor ontwikkeling anno 2021, niet meer gericht zijn op de kustvlakte alleen. In navolging van de nutsvoorzieningen voor het binnenland, doet Sampi een beroep op de regering om in 2022 ook de nodige aandacht te besteden aan de gezondheidszorg.

DNA-lid Mahinder Jogi is ook van mening dat er in 2022 meer aandacht besteedt moet worden aan het binnenland. Volgens de parlementariër zal de overheid niet in staat zijn om het heel gebied te voorzien van dezelfde ontwikkeling. Maar, de basisvoorzieningen moeten wel aanwezig zijn, zegt Jogi.