Schoon water en sanitaire voorzieningen voor iedereen

24 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 24 december 2021- “De regering heeft zich gecommitteerd aan de duurzame ontwikkelingsdoelen, onder andere doelstelling 6.” Dit zei minister David Abiamofo maandag tijdens de behandeling van het Meerjaren Ontwikkelings- Plan 2022-2026 (MOP) in De Nationale Assemblee (DNA). De bewindsman ging in op vragen gesteld door assemblee leden over de diverse projecten die betrekking hebben op de watervoorziening in Suriname.

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de oplevering van het water productie centrum, La liberte, aangegeven dat de SWM met goed beleid en moderne technologie meer investeringen kan plegen. Deze investeringen moeten volgens het staatshoofd  leiden tot het verhogen van de watervoorziening over het geheel land. SWM Directeur Marlon Oosterling gaat een stap verder. Het vervangen van asbestbuizen en het neerzetten van meer water productie centra’s  in diverse gebieden kunnen volgens de SWM topman een wezenlijke bijdrage leveren bij het verhogen van de waterproductie naar de gemeenschap toe.