Shanti Venetiaan eerste professor van de Faculteit Wis-en natuurkunde Wetenschappen

17 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 17 december 2021- Wiskunde is nooit af. Een korte verhandeling over onderzoek in de wiskunde statistiek, zo luidt de titel van de oratie waarmee Shanti Venetiaan de titel kreeg van professor in de Wis- en natuurkunde Wetenschappen.

Venetiaan is de eerste professor van de Faculteit Wis- en natuurkunde Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ze gaf tijdens haar presentatie voorbeelden van praktische toepassingen van de wiskunde statistiek.  De kersverse professor ging tijdens haar presentatie in op de taken van een hoogleraar.

Venetiaan is de vierde vrouwelijke hoogleraar vanaf de oprichting van Adek. Volgens Johannes Breeveld, voorzitter het bestuur van de Anton de Kom Universiteit beschikt Venetiaan over voldoende bekwaamheid voor de behaalde titel. De inauguratie vond plaats door Breeveld.