SPB Voorzitter: minister JusPol kan het niet aan en moet worden bedankt

17 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 17 december 2021- Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft deze week een tweede brief naar president Chandrikapersad Santokhi gestuurd over het functioneren van de minister van Justitie en Politie (JusPol), Kenneth Amoksi. Na anderhalf jaar is het meer dan duidelijk dat hij het niet aankan,  we hebben alles gedaan om hem te ondersteunen, maar het lukt gewoon niet, er zijn meer doden in het verkeer, roofmoorden. Hij kan geen beslissingen nemen, zegt Atompai.

Hij somt enkele feiten op:

– Na 18 maand heeft de minister nog geen antwoord op het wensenpakket van de politie.
– na 18 maanden kan de minister niet eens een politieopleiding draaien. Om niet te praten over de interne opleidingen.
– 18 maanden begrijp de minister nog steeds niet wat zijn taken en bevoegdheden zijn.

Volgens Atompai zou hij door kunnen gaan, maar voor de SPB is het meer dan duidelijk dat de minister in alle facetten de nodige competentie of vaardigheden ontbreekt om het ministerie te leiden.

Atompai: “Wat gaan we doen? Gaan we hem handhaven, want zogenaamd ‘blaka no mag fet’ blaka’ (redactie: zwarten mogen zwarten niet bevechten). We gaan moeten offeren. We gaan voor de samenleving moeten kiezen in plaats voor 1 man.”