Starnieuws wil consequenties lafhartig optreden tegen journalist

15 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- De hoofdredacteur van Starnieuws, Nita Rimcharan keurt de barbaarse wijze waarop journalist Jason Pinas, door de beveiligingsmannen van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk is toegetakeld af.

Op haar nieuwssite, Starnieuws geeft zij aan, dat het de zoveelste keer is dat er zo een incident waarbij de vp is betrokken zich heeft voorgedaan. De wijze waarop Pinas in een wurggreep is gehouden, op de grond is gesmeten, is getrapt en zijn telefoon met geweld is afgepakt, is een aanfluiting voor de rechtsstaat. Het doet denken aan de afgrijselijke taferelen tijdens de militaire periode. De daden van Brunswijk, ook op voetbalvelden waar talrijke incidenten tegen journalisten hebben plaatsgevonden, spreken boekdelen over de man zijn karakter. Je kunt iemand uit de goot halen, maar de goot niet uit die persoon, aldus Nita Ramcharan.

De hoofdredacteur, vraagt zichzelf af wie voor de veiligheid van de burgers betaalt, aangezien de burgers voor de veiligheid van de vp betalen. De beveiliging van vicepresident Ronnie Brunswijk, bestaat uit 40 politieagenten.

Zij keurt het af, dat de beveiligingsmannen van de vp ingezet wordt tegen journalisten, want het is niet de eerste keer dat mediamensen gehinderd zijn in de uitoefening van hun werk. De hardhandige aanpak van de journalist, waarbij de vp beoordeelt of de ethische code is overschreden, had erger kunnen aflopen. Niet omdat hij nog kan vertellen wat hem is overkomen en hij niet in het ziekenhuis of mortuarium is beland, maakt de zaak minder ernstig. Zij vraagt zich af, of de etische codes alleen voor de journalisten geldt, en de vp daarvan gevrijwaard is van ethiek en moraal.

Volgens Nita, mag de vp al zijn lijfwachten de laan opsturen, als blijkt dat Jason Pinas in de auto van de vp is geweest om foto`s te maken. Dan hebben ze faliekant gefaald en zijn ze niet geschikt om de vp te beschermen. De verklaring van Brunswijk is meer dan ongeloofwaardig. Het roept het beeld op van Pontius Pilatus die zijn handen in onschuld wast nadat hij de executie van Jezus had bevolen, aldus Nita.

Zij roept de volksvertegenwoordigers en de regering onder leiding van president Chan Santokhi op om eindelijk eens karakter te tonen. De beelden van wat er gebeurd is, dienen te worden vrijgegeven waardoor het volk een eigen oordeel kan vellen.