Stootgroep KPS houdt drieëntwintig (23) personen tijdensverkeerscontroles staande

15 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 15 december 2021- De stootgroep van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in het weekend van vrijdag 10 december tot en met de vroege ochtend van maandag 13 december, tijdens verkeerscontroles bestuurders gecorrigeerd en geverbaliseerd. Daarbij zijn er in totaal drieëntwintig (23) voertuigen gecontroleerd, waarbij één persoon die een overtreding beging, beboet is geworden. De verkeersovertreder
heeft de boete terstond buiten proces afgehandeld. Op verschillende locaties in Paramaribo en Wanica heeft de stootgroep assistentie verleend om feestgangers van de plekken te verwijderen. In deze gaat het om discotheeks, Pensions, huisfeestjes en het Veerplein aan de Waterkant. Bij die acties heeft de stootgroep in totaal achtendertig (38) personen een bestuurlijke boete aangezegd.

Verder zijn er in het weekend ook enkele invallen gepleegd door andere politieambtenaren, waarbij de stootgroep ook de nodige assistentie moest verlenen.  In deze gaat het om de welbekende locaties zoals post 1 te Latour, Nieuwweergevondeweg, Drambrandergracht en de kruising Hoge-Hofstraat. Het gelukte de wetsdienaren geen aanhoudingen te verrichten, aangezien de verdachten voor de komst van de politie de plekken reeds hadden verlaten. Wel zijn er geringe hoeveelheden aan marihuana, xtc-pillen, cocaïne, digitale weegschalen, verpakkingsmateriaal, schaar en handboeien aangetroffen op de verschillende locaties aangetroffen en in beslag genomen. Het verderfelijk spul en de overige attributen zijn gedeponeerd op het politiebureau.

-Kps-