STVS weer bereikbaar in het district Marowijne

25 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 25 december 2021- Na bij kans 8 maanden is de Nationale Zender STVS weer bereikbaar in het district Marowijne.  Het gaat om het Tapanahonie- en het Lawa gebied. In de maand maart is door blikseminslag de mast te Marowijne uitgevallen en konden de bewoners van de verschillende gebieden niet meer genieten van de STVS.

Het heeft volgens de directeur veel langer geduurd door dat de zender van uit het buitenland gehaald moest worden. De Covid situatie heeft ook voor heel wat op onthoudt gezorgd. Een ander gebied dat ook last ondervindt van de bereikbaarheid van de STVS is Donderskamp. Donderskamp is al enkele maanden verstoken van beelden van de STVS. De STVS is al drukdoende bezig de te werken aan een degelijke oplossing voor dit gebied. De eerste trip naar het gebied is niet succesvol geweest door dat er geen gebruik gemaakt kon worden van het vliegveld. Er zal naar andere mogelijkheden gekeken worden hoe dit probleem op te lossen.