Surinaamse documentairemaker actief in België

19 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 19 december 2021- Diëgo Nurse meer bekend als, Sjommie de kinderen acteur, is niet actief in Suriname, maar hij blijft werken om documentaires neer te zetten met Surinaamse invloeden in België. De acteur is een onderneming aan het opstarten om zowel in Suriname als in België filmproducties te maken.

Nurse is al langer dan 9 jaar verhuisd uit Suriname om verder te gaan studeren. Toen hij vertrok, zou hij zijn acteer studie oppakken op de New York filmacademie maar jammer genoeg kwam die droom tot een eind en pakte hij de studie informatica op in Nederland, die hij niet kon afmaken omdat het niet zijn passie was. Toen hij zijn hart moest volgen koos hij weer voor de filmwereld en is in tussen 5 jaar geleden afgestudeerd van de filmacademie in Brussel.

Nurse zijn eerste film was Tranen met de tijd van John Slagveer. Dat was voor hem een van zijn grote momenten in de filmwereld. En niet lang daarna kwam zijn grote doorbraak met de film Sjommie 1 en 2 met Rubi Pocorni.

Nurse heeft altijd de ondersteuning gekregen van zijn moeder en de familie Pocorni om zijn dromen na te verwezenlijken. Hij heeft nog aan vele projecten gewerkt in Suriname voor hij vergoed vertrok naar het buitenland. Enkele producties waren Toen en nu, Ghetto en een project over hang jongeren in de sociale buurten. Zijn documentaire No Skot mi zal hij in het buitenland uitzetten.

Over 5 jaar ziet Nurse zichzelf als een grote producent van films en documentaires met en door Surinamers gemaakt.