Suriname ready voor school voor engineering

19 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 19 december 2021- Suriname is ready voor een engineering school op basis van de huidige stand van de technologie internationaal in de verschillende technische sectoren. Op de Made@ Vanguard beurs die elk jaar wordt gehouden voor studenten van het eerste jaar van de Vanguard school of engineering, worden deze nieuwe ontwikkelingen zichtbaar gemaakt. Het is de derde keer dat deze beurs wordt gehouden. De beurs wordt aan het einde van het schooljaar gehouden als evaluatie van wat geleerd is in dit schooljaar.

Volgens Tjong-Ayong zou het geschikt zijn als kinderen vanaf de lagere school geconfronteerd worden met de verschillende vormen van technologie. Zoals proces-, electrical, computer and science engineering. De studenten krijgen naast het theoretisch gedeelte daarna het praktisch gedeelte waar zij zelf hun apparatuur ontwikkelen.

Op de opleiding doen evenveel mannen als vrouwen mee met de verschillende studierichtingen. Voor Patrick Moeljoredjo eerstejaars student biedt zijn studie hem de mogelijkheden om veel meer te leren over de techniek deze kennis die hij vergaart, zal van hem een betere technicus maken.

Voor Graciëlla Olf tweedejaars student moet er nog veel meer gebeuren voor de vrouw op het gebied van techniek.
Olf zegt dat men nog raar opkijkt als zij een vrouw binnen het technisch veld zien werken.

Tjong-Ayong is de mening toe gedaan dat er nog veel valt te gebeuren voor vrouwen in technische beroepen.