Tientallen doden doordat vrachtwagen met migranten kantelt in Mexico

10 December 2021

Comments: 0

Vrijdag 10 december 2021- In het zuiden van Mexico zijn donderdag zeker 54 mensen om het leven gekomen. De vrachtauto, waarin ze verstopt zaten, kantelde in een scherpte bocht. Volgens de autoriteiten vielen er ook tientallen gewonden, van wie er 3 ernstig aan toe zijn.

Het ongeluk gebeurde in de buurt van Tuxtla Gutiérrez, de hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Chiapas. De chauffeur verloor de macht over het stuur toen hij met hoge snelheid een scherpe bocht maakte. De trekker met oplegger kantelde daardoor. De chauffeur overleefde het ongeluk en is voortvluchtig. Lokale media verspreidden beelden van rijen met lakens toegedekte lichamen op de weg.

Chiapas grenst aan Guatemala en ligt aan de doorvoerroute van migranten die uit Midden-Amerika op weg zijn naar de Verenigde Staten. De meeste slachtoffers kwamen uit Guatemala.

-Nu.nl-