Toekomstige pandemieƫn kunnen dodelijker zijn dan covid-19

7 December 2021

Comments: 0

Dinsdag 07 december 2021-Ā Toekomstige pandemieĆ«n kunnen zelfs dodelijker zijn danĀ COVID-19, daarom mogen de lessen die uit de uitbraak zijnĀ getrokken, niet worden verspild en de wereld moet ervoorĀ zorgen dat ze is voorbereid op de volgende virale aanval.Ā Dat zei een van de makers van het Oxford-AstraZeneca-vaccin.

Het nieuwe coronavirus heeft volgens de Johns Hopkins University over de hele wereld 5,26 miljoen mensen gedood, miljarden dollars aan economische output weggevaagd en het leven van miljarden mensen op zijn kop gezet.Ā “De waarheid is dat de volgende erger kan zijn. Het kan besmettelijker zijn, of dodelijker, of beide”, zei Sarah Gilbert”. Dit zal niet de laatste keer zijn dat een virus ons leven en ons levensonderhoud bedreigt.”

Gilbert, hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit van Oxford, zei dat de wereld ervoor moet zorgen dat ze beter is voorbereid op het volgende virus.Ā “De vorderingen die we hebben gemaakt en de kennis die we hebben opgedaan, mogen niet verloren gaan”, zei ze.

De inspanningen om een ā€‹ā€‹einde te maken aan de Covid-19-pandemie waren ongelijk en gefragmenteerd, gekenmerkt door beperkte toegang tot vaccins in lage-inkomenslanden, terwijl de “gezonden en rijken” in rijke landen boosters krijgen, zeggen gezondheidsexperts.