Training over hoe om te gaan met kinderen met een beperking

6 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 06 december 2021- Leerkrachten zullen een training volgen over hoe beter om te gaan met kinderen met een beperking. Het Pedologisch Instituut dat valt onder het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, houdt zich bezig met de doelgroep. Volgens Lorain Filé, schoolbegeleider van het Pedologisch Instituut, is het belangrijk dat ook ouders begeleid worden in het proces, vooral wanneer hun kinderen overgeplaatst moeten worden naar een speciale school. Het is voor ouders best moeilijk te accepteren dat hun kinderen speciaal onderwijs moeten volgen.

Filé geeft verder aan dat er gewerkt wordt aan het gedrag van deze speciale kinderen. Ook worden er vanuit het ministerie mogelijkheden gecreëerd zodat deze kinderen makkelijk kunnen meedoen met het regulier onderwijs. Het is van belang dat ouders hun kinderen met een beperking, niet thuis houden. Er zijn genoeg mogelijkheden voor zo’n kind, benadrukt Filé.